‘De Berg Binnenste Buiten’ 5 mei

De Berg’, het kleinste gehucht van Tessenderlo maar met een levendige gemeenschap, wordt in 2019 volop in de kijker geplaatst tijdens ‘het Jaar van de Berg’. In de loop van het jaar komen er enkele activiteiten, waarvan een voordracht en een tentoonstelling over de geschiedenis in de maand november.

Knipsel25 Knipsel26

Wat ‘de Berg nu’ is, wordt getoond en uitgelegd op zondag 5 mei in de voormiddag tijdens ‘de Berg Binnenste Buiten’ met een wandeling en een opendeurdag. Zes locaties zetten de deuren wagenwijd open.

De deelnemers melden zich vooraf aan en kunnen starten aan de Sint-Barbarazaal van 8.45 uur tot 09.00 uur.

De deelnemers worden in vijf groepen verdeeld en een plaatselijke gids neemt hen op sleeptouw voor een wandeling van drie kilometer door en over ‘de Berg van nu’ langs belangrijke plekjes van het hoog gelegen gehucht.

Vijf gebouwen worden binnen bezocht: jeugdlokalen, kerk, molen, lokalen van het Vlaamse Kruis in het molenhuis en de Brandweer. Op die plaatsen geeft een gastheer of -vrouw een korte uitleg over het gebouw en de werking. Kortom, we leren ‘de Berg van nu’ kennen.

Einde van de tocht voorzien om 11.30 uur, maar aansluitend kunnen de deelnemers een brunch nemen in de zaal. Prijs voor de brunch alleen €15, voor de wandeling alleen €5, voor wandeling en brunch samen €18.

Inschrijven via 013 35 33 31 of vvv@tessenderlo en storten op rek.nr. BE35 7775 9693 4137 VVV-Tessenderlo.

Organisatie: VVV en de verenigingen van de Berg.