VV LAAKDAL EN EXCELSIOR SPELEN EINDRONDE

Oef, het voetbalseizoen zit erop. Met grote voldoening voor twee van de drie Laakdalse ploegen in provinciale 3C.

DSC_0038 DSC_0012

VV Laakdal eindigde op de meet nog derde in de eindstand, Excelsior Vorst bleef vijfde. Beiden speelden op de laatste speeldag nog een derby aan de Rauwstraat. VV Laakdal won met 2-1. Excelsior bleef door dit verlies vijfde. Alle speculaties met Gierle ten spijt.

Een dikke pluim alvast voor Excelsior dat vorig jaar pas door een nacompetitie uit vierde kon ontsnappen. Pluim ook voor VV Laakdal dat op de valreep nog één plaatsje beter deed dan vorig seizoen.

Beide teams spelen eerlang weer een nacompetitie met Zwaneven en Kasterlee om een bijkomende stijger naar tweede aan te duiden. Of de beide Laakdalse ploegen daar echt happig op zijn, is een andere vraag.

Netezonen, de kampioen van vorig jaar in vierde, kende een bewogen jaar. Vorige week nog rechtstreeks kandidaat-daler, maar vandaag zondag verdiend winnaar van het degradatieduel met Oostmalle. Netezonen moet nog wel een belle uitvechten met Ekeren en Lint om te ontkomen aan een definitieve degradatie. We duimen voor hen.

Oostmalle, Lierse Kempenzonen en Blauberg dalen zeker naar de kelder van provinciale. En zeggen dat Oostmalle één van de twee ploegen was die kampioen Zandhovense dit seizoen een nederlaag kon aansmeren. Voetbal? Onberekenbaar en daardoor zo spannend mooi.

Knipsel20 Knipsel21

VV Laakdal en Excelsior Vorst gingen voor aanvang samen op de foto. Straks spelen ze beiden de nacompetitie voor een bijkomende stijger naar tweede.

Bij VV Laakdal stonden de broers Gilles en Cédric met neef Steff Desmedt in de basisploeg.

Zo ook Nick Vansant die na 12 uitstekende dienstjaren in het fanionelftal zijn voetballoopbaan wisselt voor het trainerschap. Vandaag reeds bij de U7, waar zijn dochter speelt. Ook zijn zoon maakt al deel uit van de club. Nick begon als 7-jarige bij Buul en verbleef er 8 jaar. Dan verkaste hij naar AC Olen en mocht er proeven van nationaal voetbal. Daar kaapte VV Laakdal hem en zijn broer Jo weg in 2007. Hij werd kapitein van het elftal en was een voorbeeld voor iedereen. Een echte clubspeler die iedereen een warm hart toedraagt. Bedankt voor je tomeloze inzet, Nick en succes met je tweede carrière!

En dan was er nog het konijn. Na een ware demonstratie hardlopen verdween het beestje terug in de vrije natuur.

sized_DSC_0007 sized_DSC_0026 sized_DSC_0041 sized_DSC_0044 sized_DSC_0060 sized_DSC_0063 sized_DSC_0070 sized_DSC_0073

Marnix keek naar de laatste competitiematch  

VV Laakdal  2 – 1  Excelsior Vorst

Een derby tussen de nummers 4 en 5 op de laatste speeldag. De kalendermaker had het mooi uitgedokterd. VV speelde sowieso al de eindronde, Exc. Vorst ook, tenminste als er geen mirakel gebeurde met Gierle op het veld van Zandhoven. Ambiance troef voor deze laatste competitiematch, met veel toeschouwers.

sized_DSC_0082 sized_DSC_0011

De match zorgde al meteen voor vuurwerk, zowel naast (Bengaals vuur) als op het terrein, want na de huldiging van Nick Vansant voor zijn laatste match in het 1ste elftal, ging ook de match furieus van start.

sized_DSC_0020 sized_DSC_0019

VV greep de buren meteen naar de keel en al na 3 minuten werd de doorgebroken Jarne Nevelsteen foutief  gestopt. Alleen naar doel, rood dus. Vorst op slag nog met 10 en de trainer onder de lat. Na 7′ werd de match weer stilgelegd na een optreden van de paashaas. Die was een week te vroeg, en doorkruiste een paar keer het ganse veld. De toeschouwers genoten!

Daarna was er weer de thuisploeg die fel van leer trok. Lex Rauh met een schot, de stand-in keeper redde. Een minuut later stond Levi Van Roie aan het kanon, maar weer tikte de keeper net over de lat. Kansen bij de vleet voor de ijverige thuisploeg, maar nog steeds 0-0. VV Laakdal was heer en meester, er stond maar één ploeg op het veld.

Op het halfuur kwam Jarne Nevelsteen van op rechts naar binnen en haalde fors uit met links. Een streep net naast de paal en binnen. 1-0. Zo gingen we ook rusten en mochten de bezoekers blij zijn met die krappe 1-0 achterstand.

sized_DSC_0057De tweede helft was van een minder niveau. VV had veel brandstof verbruikt en zo kwamen de bezoekers meer in de match. Toch kwam VV Laakdal weer aan scoren toe, na een (licht) toegekende strafschop wegens handsbal. Topscorer Nevelsteen  lukte  zijn 18de van het seizoen! De leeftijd ook waarop hij de meeste doelpunten maakte. 2-0.

Maar 3′ later maakte Smolders er – de enige echte kans van de bezoekers…- plots 2-1. Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht viel. VV weer vol aan de bak, want de bezoekers gingen er nu vol voor.

VV hield echter stand sloot het seizoen af met een knappe derbywinst, een bekroning na een topseizoen met als afsluiter de eindronde voor een bijkomende promotie en een 3de plaats in de eindrangschikking. Misschien nog eens tot straks, Excelsior.

Doelpunten : 30′ Jarne Nevelsteen, 1-0     57′ Jarne Nevelsteen (pen), 2-0     60′ Smolders, 2-1