HOOGSTE WOLKENKRABBER, GROOTSTE TRAGEDIE

De hoogste wolkenkrabber van West-Europa staat straks niet in Londen of Berlijn, maar op het Deense platteland. Bestseller, het Deense bedrijf achter kledingketens Vero Moda, Only en Jack & Jones, heeft groen licht gekregen om een nieuw hoofdkwartier te bouwen.

Verrassend: de wolkenkrabber van 320 meter hoog komt níet in hoofdstad Kopenhagen, maar in Brande, een plattelandsdorpje centraal in Jutland, het Deense schiereiland in de Noordzee.

1839b8f6-5460-11e9-b9a0-0d1ef4fc6177_web_scale_0.1875_0.1875__De Bestseller-toren, wordt niet alleen de hoogste toren van Denemarken, maar ook van West-Europa. Het gebouw is tien meter hoger dan de Shard in Londen, de huidige titelhouder. Constructiewerken zouden al dit jaar kunnen starten.

Brande is de plek waar 45 jaar geleden de ouders van Anders Holch Povlsen, huidig Bestseller-ceo én rijkste Deen, een eerste winkel hebben geopend. Meteen ook de start van hun imperium. Naast hun kantoren worden ook winkels, appartementen, restaurants en een hotel ondergebracht in het gebouw, dat met groendaken aansluiting wil vinden met de omliggende natuur.

*dat berichtten we op 1 april jl. Maar het vervolg is ronduit dramatisch …

Rijkste man van Denemarken verliest drie kinderen (22.04.19)

Drie van de vier kinderen van Anders Holch Povlsen, de rijkste man van Denemarken, zijn bij de aanslagen in Sri Lanka om het leven gekomen. Povlsen en zijn vrouw Anne overleefden de terreurdaad wel. Miljardair Povlsen is de eigenaar van kledingketen Bestseller (dat onder meer de merken Vero Moda en Jack & Jones omvat), de grootste aandeelhouder van retailer Asos.com en heeft een geschat vermogen van 7 miljard euro. Bestseller heeft bijna 2.800 winkels in 70 landen en wereldwijd 17.000 werknemers.