DE PARLEMENTSVERKIEZINGEN KOMEN ERAAN

26 mei, nog acht weken. Verkiezingen. Meer dan waarschijnlijk zal het federale parlement er nadien grondig anders uitzien. Misschien wel met een aantal Laakdalse gekozenen erbij. Vandaag is het 1 april. Zonder grappen bijt CD&V de spits af met twee kandidaten. Andere partijen zullen weldra volgen.

CD&V kiest met Stein Voet en Nele Devoghel voor 2 Laakdallers voor de verkiezingen van 26 mei.

Nele Devoghel is een kakelvers politiek talent in Laakdal. In oktober nam ze voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met 359 voorkeurstemmen was ze meteen verkozen en schopte ze het tot CD&V-fractieleider binnen de Laakdalse gemeenteraad. “Van op de Vlaamse lijst onder het lijsttrekkerschap van Minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel, trek ik volop mee de kaart van de landbouwers en het ondernemerschap” weet Nele.

Nele is  voorzitster van de Laakdalse landbouwraad en staat bekend als iemand die van aanpakken weet. Zo is zij onder andere initiatiefneemster van het Lalala-pad en is Nele bezieler van een hoevewinkel waaraan tal van ondernemers meewerken. Nele krijgt de 28ste plek op de lijst voor het Vlaams Parlement.

Knipsel80

 

Stein Voet behaalde bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen vanop de 11de plaats 412 voorkeurstemmen. Dit is kamerlijsttrekker Servais Verherstraeten niet ontgaan.

“Het is een enorme eer wanneer Servais, hét Kempisch CD&V-kopstuk, je vraagt om als Kempische jongere mee zijn lijst te steunen”,  aldus Stein Voet.

De 33-jarige voorzitter van de Laakdalse CD&V-afdeling krijgt de zesde plaats toegewezen op het lijstje van de opvolgers voor de Kamer.  Stein is reeds enkele jaren regionaal actief binnen CD&V, maar het is zijn eerste deelname aan bovenlokale verkiezingen.

Reeds in 2008 stond Stein mee aan de wieg van de oprichting van de Laakdalse jongerenwerking. Stein nam na de jongste gemeenteraadsverkiezingen geen mandaat op, maar is achter de schermen als CD&V-afdelingsvoorzitter een erg actieve CD&V-sympathisant.