MEER DRANK MINDER BIER

Cafés hebben vorig jaar 1,5 procent minder bier verkocht, blijkt uit cijfers van de ­federatie van Belgische drankenhandelaars (Febed). Het volume aan pilsbier daalde met 1,8 procent.

Dat werd maar ten dele gecompenseerd door de hogere verkoop van zware en alcoholvrije bieren.

17032530-verschillende-beelden-van-alcohol-geïsoleerde-bier-cola-frisdrank-sapUit de cijfers blijkt ook dat we meer limonade, ijsthee en cola drinken. In totaal is de verkoop van dranken op café met 0,2 procent gestegen.

Daarmee doet de horeca het beter dan een jaar eerder. In 2017 daalde het pilsbier nog met 4 procent tegenover een jaar eerder, de totale verkoop met 2,1 procent.

Febed heeft alleen zicht op de drankverkoop van cafés die aangeleverd worden via drankenhandelaars. Volgens de federatie geeft dat een representatief beeld van het consumptiegedrag in de horeca. (dds)