Noodlanding door flatulentie

Een vlucht van Dubai naar Amsterdam heeft vorige maand een noodlanding moeten maken in Wenen na een scheetincident aan boord. Verschillende passagiers gingen met elkaar op de vuist omdat één van hen niet stopte met winden laten. Dat meldt Metro vandaag.

Knipsel 3Enkele reizigers op een vlucht van Dubai naar Amsterdam met Transavia Airlines zullen de trip niet snel vergeten. Het vliegtuig moest nl. aan grond gaan in Wenen omdat drie passagiers ruzie maakten over de flatulentie van een van hen.

Het incident startte toen twee reizigers merkten dat ze naast een man zaten die meerdere scheten liet. Toen de man in kwestie niet stopte, riepen ze de crew van het vliegtuig erbij, maar in plaats van de windmaker tot orde te roepen, kregen de klagers een opmerking van de piloot.

De protjes bleven evenwel komen, waardoor het tot een gevecht kwam. De piloot besliste daarom een noodlanding te maken in Wenen. Daar werden de twee klagers van het vliegtuig gezet, samen met twee vrouwen die op dezelfde rij zaten.

De luchtvaartmaatschappij stelt dat de veiligheid van de passagiers hun prioriteit is. Daarom staat ze volledig achter de beslissing van de crew.

GEEN ALLEENSTAAND GEVAL

Een incident als dit is geen alleenstaand geval. In dS Magazine van vandaag zaterdag vertelt onze pas gepensioneerde radiomaker Luc Janssen wat hem overkwam in de vroege jaren ’80 van vorige eeuw.

images 11Tijdens een laatavonduitzending slaagde iemand erin om Luc te verrassen met een ietwat origineel telefoontje. De dader lukte het om de uitzending op te vrolijken met een scheet. Een knaller van jewelste, midden in de nacht.

Luc daarover: “Ik ben eens ontslagen na een scheet omdat iemand achter mijn rug om was gaan klagen bij de directie. Ik kreeg een telegram dat ik mijn werk kwijt was. Terwijl mijn oudste zoon in de lagere school zat, eentje nog een kleuter was en de derde op komst. Het telegram was allesbehalve. Mijn ontslag was onterecht. Ik had het liever anders gezien, maar ik ben nergens rouwig om.”