EXCELSIOR VORST WINT MET ZWARE 4-1-CIJFERS VAN NETEZONEN

Knipsel.35JPG‘Winnen is altijd plezierig’, juichte Steven Verhaert na afloop, “maar een derby winnen met 4-1 is dubbel plezant.” 

Zondag won Excelsior Vorst thuis alweer met zware cijfers. De derby tegen Netezonen nog wel. Datzelfde Netezonen had vorige week ook viermaal gescoord, maar op de Vloed bleken de mannen van tut zo goed als onmondig tegen het Excelsiorgeweld. De groenwitten werden daarmee nog maar eens ‘ploeg van ‘tstad’ Laakdal.

VV Laakdal, de derde Laakdalse ploeg in 3C, kon na een bedrukte maand (laatste zege 12 jan, uit bij Mol) eindelijk nog eens winnen. Degradatiekandidaat Excelsior Bouwel kwam weliswaar maar zuinig verliezen met 2-0, maar schoot daar niks mee op. Het staat nu op gelijke hoogte met Oostmalle in de zone die een derde daler moet aanwijzen. Voor Lierse en Blauberg is de toestand immers al hopeloos, tenzij er in de laatste acht wedstrijden nog wonderen mochten gebeuren.

Excelsior Vorst en VV Laakdal blijven, elk met 39 punten, de plaatsen 4 en 5 in het klassement bezetten. Nog steeds in de running voor een plaats in de eindronde voor … promotie.

Zo beleefde Marnix …

VV Laakdal – Exc. Bouwel : 2-0

sized_DSC_0050De thuisploeg greep Bouwel meteen naar de keel en al na 5′ stond de 1-0 op het bord. Good old Nick Vansant zwiepte’ de bal van op links voor en de 18-jarige Tuur Van Doren trapte de score open.
VV bleef de betere ploeg, maar grote kansen kwamen er hierna niet meer.  Na dik 20 minuten nam Bouwel echter over en organiseerde een storm op het Laakdaldoel. De bezoekers bleven van alle kanten komen en enkele hete standjes achteraan waren het gevolg.

De 1-1 viel echter niet  en bij een tegenoffensief van de thuisploeg mocht Jarne Nevelsteen alleen op doel afgaan voor de 2-0. De keeper redde echter met een prachtsave. Het zou op dat moment overdreven geweest zijn, maar ook dat is voetbal.

De tweede helft verliep gelijkopgaand en de Bouwelstorm was gaan liggen. Een mistasten achteraan, met een fel opzittende Nevelsteen, zorgde voor de 2-0, de 13de van Jarne Nevelsteen (foto), die toch al even droog stond. Boeken toe en een prachtige overwinning !

Doelpunten : 5′ Tuur van Doren, 1-0     62′ Jarne Nevelsteen, 2-0