De waarheid omtrent “Anuna De Wever”

index“Duizenden schoolkinderen spijbelen en betogen elke week voor het klimaat. Anuna De Wever trok de beweging op gang. Voor Groen is het een geweldige stunt. Het verkiezingsthema bij uitstek. Een campagne die Groen bovendien niks kost, want de overheid zorgt ervoor dat alles steeds ordelijk verloopt. ‘Nesma Consulting’ deed de rest.

http://users.skynet.be/fa242085/nesma.html

De grote baas van Nesma Consulting is … Katrien Van Der Heyden, de moeder van Anuna De Wever.”

– dat meldde A.W. die het stukje las op fb  – foto HN –

… Een reactie kon niet uitblijven. Lees hieronder wat de partij Groen daarover zegt. Lees ook het fb-bericht van Katrien Van Der Heyden, de moeder van Anuna …

Beste GvL ,

Net las ik je artikeltje over Anuna.  Op fb is veel te doen over de vermeende banden tussen de politieke partij Groen en het consultingbureau van haar moeder, Nesma Consulting. Ik heb dit nagevraagd bij de hoogste gelederen bij Groen.  Dit is fake news. Er is in het verre en nabije verleden geen enkele opdracht geweest vanuit Agalev of Groen voor dit consultingbureau.

De hele klimaatbeweging verengen tot één persoon (Anuna) is ze volgens mij veel onrecht aandoen.  Daarvoor is de beweging te groot, te divers en te internationaal.  Maar ik begrijp uiteraard wel dat de verschillende media graag een goed uitziende 17-jarige studente in the picture willen brengen.

Groen nationaal gaat als partij op dit fake news niet reageren teneinde het niet groter te maken dan het al is.  Ze willen focussen op hun eigen verhaal en op de energie en het momentum die uitgaat van de klimaatprotesten over heel het land en de wereld.

Dus kort: Groen is blij met de bewustwording en de acties maar heeft geen band met Nesma Consulting.

–Paul Mondelaers-

 

Katrien Van der Heyden

6 februari om 15:02

Als moeder van Anuna voel ik me genoodzaakt om ontsteld te reageren op de aantijgingen dat mijn bedrijf achter de schermen betaald zou worden of wat dan ook te …maken zou hebben met de politieke partij Groen. Dit is volledig onwaar. Mijn bedrijf, Nesma Consulting, een éénvrouwszaak, werkt rond gender, diversiteit en gelijke kansen. Ik geef opleidingen gender mainstreaming aan privé bedrijven en overheden, gaande van Europees niveau tot lokaal niveau. Als gender expert moet en wil ik me uitdrukkelijk en totaal a-politiek opstellen.

Ik ben wel een heel trotse mama. Ik zet me al vele jaren in om mijn drie dochters op te voeden tot sterke, sociale, beleefde, intelligente en geëngageerde burgers. Ik vind het prima dat Anuna samen met Kyra, een aantal vrienden en de duizenden jongeren op een positieve manier wil vechten voor een beter klimaat. Ze voeren hun actie verbeten, maar constructief en reiken de hand naar alle politici om samen te werken aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Ze weigeren mee te gaan in welke negatieve sfeer van haat en leugens dan ook. Zij willen iedereen met een hoopvolle boodschap mobiliseren. Het is bijzonder knap waartoe 2 jonge sterke vrouwen in staat zijn. Dat is hun verdienste en van niemand anders.

 

WordPress telde voor dit bericht zondag 5 155 bezoeken van 1 686 unieke bezoekers.

Maandag waren er dat nog 3 182 resp. 1 226 . 

Pas dinsdag lazen we de eerste berichten hieromtrent in dS…