NETEZONEN FLINK BIJ SCHOT

DSC_0196In de eerste wedstrijd van de derde en laatste periode van de competitie mocht FC Netezonen volop in de schijnwerpers staan met een verblijdende 4-2-thuisoverwinning tegen Noordstar.

Belangrijk hierbij was dat de blauwwitten uit Eindhout zich daarmee (definitief?) uit de degradatiezone hebben gewerkt. Netezonen staat nu 12de in de stand. De ploegen die aan het einde van de rit de plaatsen 14-15-16 bezetten, krijgen een ticket voor 4de provinciale.

Excelsior Vorst ging 1-1 gelijkspelen bij Linda Olen en kwam daarmee weer op gelijke hoogte van buur VV Laakdal (elk 36 ptn).

VV Laakdal kreeg een fikse 4-0-pandoering bij Zwaneven, de tweede in het klassement. Na de 0-6-bolwassing in eigen huis van leider Zandhoven andermaal een negatief signaal dat kan tellen. Hoe dat kon gebeuren lezen we hieronder bij Marnix.

21ste competitiematch : Zwaneven – VV Laakdal : 4-0

Sterke match van onze “junioren”, tegen een zwak 2de geklasseerd Zwaneven ! Jawel, je leest het goed. De bovenstaande score klopt, maar je moet de match gezien hebben….

De bezoekers begonnen al met achterstand door last minute-afzeggingen van spelers, gekwetsten, geschorsten, waardoor we met een “juniorenteam” met spelers van bijna allemaal 17, 18 en 19 jaar aan de bak moesten tegen een “volledig in orde thuisploeg”.

Tot onze verbazing deden onze jonkies het zo goed, dat het veldoverwicht de eerste helft voor de bezoekers was. Zwaneven kon 1 kans afdwingen, voor de rest was het al VV Laakdal wat de klok sloeg. Terwijl iedereen een achterstand verwachtte, gingen we rusten met 0-0.

Ook de tweede helft kon Zwaneven niet bekoren, al kwam de match iets meer in evenwicht. Toch waren het verrassend weer de bezoekers die het gevaarlijkst voor de dag kwamen, maar ook na 20′ stond het nog 0-0.

De 17 jarige Covaci kwam dan de 18 jarige Dams vervangen in de spits en al na 5′ kwam die alleen voor doel en… trapte hij de bal centimeters naast. De 0-1 was ei zo na een feit. Maar zoals altijd in voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant…., 1-0 en volledig onterecht. Het moet nog gezegd worden dat VV Laakdal ondertussen met 10 voetbalde, na een rode kaart van Levi Van Roie.

Na dit doelpunt begon Zwaneven eindelijk te ontwaken uit zijn winterslaap en merkte het eindelijk dat ze tegen 10 aan het spelen waren, waarvan 7 junioren…

Ze duwden dan het gaspedaal in en de 2-0 volgde dan ook. In de slotminuten kwamen binnen de minuut de 3 en 4-0 nog, maar dat is enkel voor de statistieken. VV Laakdal speelde een sterke match, Zwaneven sprokkelde de punten.

Doelpunten : 67′ Zwaneven, 1-0     72′ Zwaneven, 2-0     88′ Zwaneven, 3-0     89′ Zwaneven, 4-0

Conclusie : VV Laakdal speelde met deze jonge garde een prima wedstrijd, Zwaneven kon niet bekoren maar heeft de 3 punten.

DSC_0042 DSC_0060