“THE EDGE OF SEVENTEEN”

Knipsel

 

Woensdag 20 februari – 20 uur in Parochiezaal Turkenhof – Meerhout-Gestel. Inkom 2 Euro.

 

image006Dit jaar gaan wij met onze filmavond voor ontspanning en jeugdige romantiek. Met de personages in The Edge of Seventeen beleven wij de kleine en grote zorgen die eigen zijn aan het leven van opgroeiende tieners.

The Edge of Seventeen oogt fris en eigenzinnig en dat ligt vooral aan de liefdevolle manier waarop Fremon Craig haar personages schetst. Op het eerste gezicht lijkt dit een doorsnee tienerkomedie waarin alles draait om de pikorde op school, vriendschappen en eerste liefdes.

Het was allemaal vast een stuk gemakkelijker geweest als de 17-jarige Nadine geen broer had gehad. De knappe Darian is een van de populairste jongens van de school. Thuis is hij het lievelingetje van zijn moeder. Vergeleken bij zo’n perfect uitgevallen puber lijkt Nadine een nog grotere mislukking.

The Edge of Seventeen is fris en eigenzinnig. Dat ligt vooral aan de liefdevolle manier waarop Fremon Craig haar personages schetst. Hoewel ze stuk voor stuk passen in bekende categorieën (de nerd, de sportieveling, de onbegrijpende ouder), hebben ze meer dan één gezicht. Het is een belangrijke les die Nadine, zo egocentrisch als bij haar leeftijd past, nog moet leren: ze is heus niet de enige gecompliceerde ziel in het universum.

Speciaal voor onze jeugdbewegingen…

Vrijdag 1 maart trakteren wij alle leidsters en leiders van onze jeugdbewegingen van Meerhout-Laakdal op een mooie filmavond twee drankjes. In de nieuwe zaal van school De Wijngaard Veerle gaan wij om 20.30 uur van start. Wij bekijken de – door leidingploegen uitverkozen – film “The Edge of seventeen”.