VV LAAKDAL EN EXCELSIOR VORST WINNEN

VV Laakdal ging zaterdagavond winnen in Mol en stootte meteen door naar de tweede plaats in het klassement. Dat riante klassement werd zondagnamiddag evenwel omgezet in de derde daar Zwaneven ging winnen bij Blauberg.

49284655_10161324639210646_8267968458918985728_nExcelsior werd zondag weer ‘ploeg van ’t stad’ door Oostmalle huiswaarts te sturen met zware 5-1-cijfers. Vorst blijft daarmee postvatten op de vierde plaats in het zog van VV.

Netezonen moest thuis zijn meerdere erkennen in de ploeg van Linda Olen. Die kwam in Eindhout winnen met 0-2. Netezonen blijft op plaats 13.

Buur Blauberg verloor met 0-2 van Zwaneven en wordt alleen laatste omdat de Kempenzonen wonnen van Kasterlee.

Max zag het zo …

18de competitiematch : FC Mol – VV Laakdal : 1-2

Dezelfde score als vorige week, maar dit keer waren wij de bezoekers ! Redelijk wat volk daar in Mol voor deze avondmatch tegen het in vorm verkerende Mol. Lex Rauh, Gilles Den Hondt en Angelo Convalle lagen nog in de lappenmand.

Laakdal greep Mol meteen naar de keel en wou absoluut een 0 op 9 vermijden, zoveel was duidelijk. Na 6 minuten was het dan ook al bingo. Actie op links van Vince Bosmans, die naar binnen sneed en de bal via deviatie in doel ramde. 0-1.

In de 20ste minuut een pas op Nihat die de actie deed richting doel, dan breed legde met een voorzetschot. Gabriele Convalle schoof de bal verder in doel. 0-2 en VV al vroeg op rozen. Mol kon daar weinig tegen inbrengen, VV was baas. Maar bij de eerste echte kans van Mol, op het halfuur op een stilstaande fase, kwam de aansluitingstreffer meteen op het bord. 1-2.

VV Laakdal was de betere ploeg en trok de tweede helft weer meteen ten aanval. Het creëerde kans na kans, via Nevelsteen ( 2x alleen voor doel, keeper redt), Van Bael (alleen voor doel, naast) en Convalle (verdediger redt). Mol werd weggedrukt, maar VV vergat de vele kansen af te maken. Gelukkig brak hen dat niet zuur op en konden de bezoekers de voorsprong behouden met een terechte en verdiende overwinning. VV rechtte opnieuw de rug, na het verrassende verlies vorige week, en zette met deze mooie uitoverwinning de puntjes op de i.

Doelpunten : 6′ Vince Bosmans, 0-1     12′ Gabriele Convalle, 0-2     30′ Mol, 1-2

sized_DSC_0025 sized_DSC_0091

Conclusie : Verdiende en knappe overwinning, met opnieuw de 3de plaats in de rangschikking. Op naar de thuismatch tegen leider Zandhoven, weliswaar zonder de geschorsten, kapitein Levi Van Roie en Anton Gielis. Zal niet simpel zijn...