RODE LANTAARN BLAUBERG WINT VAN VV LAAKDAL

Knipsel.3JPG

De ploegen van de dag in 3C waren onbetwistbaar Blauberg en Excelsior Vorst. De mannen van de grote cijfers deden hun faam nog maar eens alle eer aan en gingen vrankweg winnen met 3-4 in Bouwel (foto). Excelsior komt daarmee weer op één punt van rivaal Laakdal in de tussenstand.

Op papier leek de derby tussen Laakdal en Blauberg een makkie voor VV. Winst tegen de rode lantaarn was niet meer dan even doorduwen en klaar was Kees. Bovendien kon Laakdal, met wat meeval van Gierle bij Zwaneven, zelfs opnieuw tweede worden in de stand. Edoch, dat plannetje klopte op het veld van geen kanten.

Laakdal kwam wel 1-0 voor maar een verbeten Blauberg maakte niet alleen gelijk, maar scoorde ook nog de winninggoal.Hun tweede winst van het seizoen was een feit. Laakdal zakte in het klassement naar de vierde plaats. Met een uitmatch op Mol en een thuiswedstrijd tegen leider Zandhoven in het verschiet ziet de onmiddellijke toekomst er niet zo fraai uit.

Netezonen ging zaterdag 3-2 verliezen in Kasterlee en blijft 13de in het klassement. Buur Blauberg komt nu op 9 punten maar zit nog vastgeankerd op de vermaledijde plaats 16.

Zo zag Marnix het …

17de competitiematch : VV Laakdal – Blauberg : 1-2

De match verliep in het begin gelijkopgaand, maar het was de thuisploeg die na 23′ op voorsprong kwam aan de “goede” goal. Nevelsteen met de goede borstcontrole afleggend op Gabriele Convalle en 1-0. In de 37ste minuut kreeg Blauberg een – onterechte- vrije trap vlak aan de 16m. Die werd vakkundig wel in de winkelhaak binnengetrapt. Onrecht geschied, maar het was niet anders. Vijf minuten voor rusten kopte Gabri Convalle de 2-0 nog nipt over de lat. En 2′ voor rusten trapte diezelfde Convalle op doel, de keeper kon de bal maar half wegwerken naast de paal, in de verkeerde richting van die paal…. Pech, pech, pech… Een minuut later kreeg Blauberg dan weer een grote kans met een schot op doel, maar mooi weggewerkt door onze defensie.

De tweede helft was niet veel soeps. Blauberg ging er wel voor en wou alles op alles zetten. VV Laakdal had minder vuur in de ploeg en ook al stonden de bezoekers laatste…., als je er niet 100% het hoofd voor legt, dan kan alles in voetbal. 10′ in de tweede helft : corner Blauberg. Keeper VV loste de bal, die ging tegen het lichaam van een bezoekende speler, via diens lichaam tegen onze speler en in die flipperkastfase belandde de bal over de lijn en 1-2. Hoeresjans van de bezoekers, maar ook dat is voetbal. Los hiervan moet gezegd worden dat VV nooit zijn 3de plaats in de rangschikking kon rechtvaardigen. Amper kansen, amper vuur, te weinig om onze vurige bezoekers het vuur aan de schenen te leggen…

Ei zo na kon Jarne Nevelsteen met een geplaatst kanonschot de 2-2 op de bordjes brengen, maar de bezoekende goalie (één van de betere uit de reeks), kon nog net naast tikken. Jarne hield er wel een achillespeesblessure aan over… (met Lex Rauh en Gilles Den Hondt) weer een kernspeler in de lappenmand…

VV kon geen vuist meer maken, het was eerder Blauberg dat nog scoringskansen kreeg.

Doelpunten : 24′ Gabriele Convalle, 1-0     37′ Blauberg, 1-1     55′ Blauberg, 1-2

sized_DSC_0006 sized_DSC_0010 sized_DSC_0017 sized_DSC_0019 sized_DSC_0026 sized_DSC_0029 sized_DSC_0038 sized_DSC_0044 sized_DSC_0049 sized_DSC_0021