EN NU GAAN WE FEESTEN

Vorige week was er nog een kleine hoerastemming bij VV Laakdal omtrent de voorlopige tweede plaats in de heenronde van 3C , ook het herfstkampioenschap geheten.

sized_DSC_0036Na de eerste wedstrijd van de terugronde is de euforie van vorige week al een beetje getemperd. Met 3 – 0 gaan verliezen bij Gierle is niet prettig om het jaar af te sluiten.

6 januari hervat VV thuis tegen Blauberg , nog steeds de laatste in het klassement.

Ook Excelsior kreeg een fikse thuispandoering,  0 – 4 tegen Zwaneven. Zwaneven en Kasterlee wringen zich nu in het klassement tussen de Laakdalse coryfeeën.

Bovenaan loopt Zandhovense al 10 ptn weg van Zwaneven en stoomt het rustig naar de titel.

Netezonen hield thuis de 1 – 1 tegen Herenthout en zit weer tussen de mensen. Blauberg sluit nog steeds de rij.

En nu gaan we het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe begroeten. Beste kerst- en nieuwjaarswensen voor iedereen ! (lu)

Max vertelde maandag over het verlies van VV Laakdal…

16de competitiematch : Gierle  3 – 0  VV Laakdal

Thuis kan Gierle ons niet bekoren, momenteel stonden ze ook maar 8ste in het klassement. Maar Gierle, zeker in Gierle, is zowat ons zwarte beest. In Gierle gaan we nooit winnen.

En er was natuurlijk ook de decompressie na de opgeladen derby van vorige week. Altijd gevaarlijk. Voor ons was de overwinning van vorige week de ideale tussenstop van een tot nog toe superseizoen.

Gierle startte meteen furieus en al na 1′ was het bijna raak.  In de 8ste minuut werd de bal veroverd en kon Gierle al voor de tweede keer op voorsprong komen. Maar het gebeurde niet.

Twee minuten later zagen we ook VV Laakdal met een aanval via Ruben Van Bael die voorzette. Lex Rauh streelde de bal en Levi Van Roie trapte aan de tweede paal in het zijnet.

VV Laakdal was nu voetballend beter en drukte Gierle op de eigen helft. Gierle was echter een meester in de snelle counter. Zo ook geschiedde op het kwartier en dit keer  werd derde keer goede keer, want de 1-0 was een feit.

sized_DSC_0057Eigenlijk was er maar 1 Gierlespeler die het verschil maakte: Michiel Delsemme. Niet toevallig dezelfde die ons vorig jaar hier de das omdeed. Al was die in de thuiswedstrijd begin september nog niet echt aanwezig… Delsemme vatte gisteren het verdere matchverloop samen. Hij mocht alles doen wat hij wou en deed ook alles. Hij legde de winstbasis voor zijn team en dat won dan ook. De 2-0 kwam er na weer een snedige tegenaanval. De ruststand.

In de tweede helft ging Gierle (Delsemme) gewoon door op zijn elan en tikte door naar 3-0. Delsemme was de uitblinker, VV Laakdal totaal afwezig.

Doelpunten : 18′ Gierle, 1-0     31′ Gierle, 2-0     67′ Gierle, 3-0

Conclusie : Jammerlijke uitschuiver van VV in de eerste match van de terugronde, die er eigenlijk teveel aan was. Maar dat maakt de mooie campagne er niet slechter op. VV is en blijft…….TOP (zei de fanatieke fan).