VV LAAKDAL WINT DORPSDERBY OP EXCELSIOR VORST

sized_DSC_0198Op de laatste competitiedag van de heenronde in 3C won fusieploeg VV Laakdal de Laakdalse derbytopper tegen en in Excelsior Vorst met duidelijke 1-3-cijfers.

Daarmee blijft VV Laakdal in het klassement van de heenronde tweede met 32 punten in de tussenstand. Meteen de hoogste rangschikking die de fusieploeg Veerle-Vorst al bereikte in haar 3C-bestaan.

De huidige gang van zaken is zeker de verdienste van een stel echt jonge, want pakweg 18-jarige spelers. Die kregen van het wakkere bestuur de volle verantwoordelijkheid om hun talenten op het hoogste clubniveau te bewijzen. De jongelui namen de handschoen op en tekenden in de eerste helft van de competitie al voor 10 overwinningen in 15 wedstrijden. Ook de bijkomende transfers lukten wonderwel.

Er werd nog maar 2 maal gelijk gespeeld en amper 3 maal verloren. Alleen Zandhoven, de topfavoriet voor de titel, deed beter. VV Laakdal scoorde 31 maal en de doelman moest 20 keer de bal uit zijn netten vissen.

Excelsior Vorst, promovendus door de eindronde in 4E, mag eveneens op een mooie eerste helft in 3C terugblikken. Excelsior won al 9 keer, verloor 5 wedstrijden en speelde eenmaal gelijk, goed voor 28 punten en de voorlopig vierde plaats.

sized_DSC_0196

Netezonen raasde vorig jaar in 4E als een trein door de competitie, maar viel lelijk tegen in de seizoensaanhef van 3C. Gelukkig is de ploeg zich aan het herpakken met zondag een vierde winst (1-0 Oostmalle) tegen 8 verliesmatchen en 3 draws, goed voor 15 ptn op plaats 12. Buur Blauberg speelde 0-0 gelijk tegen Mol, maar blijft op de laatste plaats met 6 punten. (lu)

Marnix woonde de Laakdalse topper bij …

15de en laatste wedstrijd van de heenronde

Excelsior Vorst  1 – 3  VV Laakdal

De laatste match van de heenronde was ook een speciale met het burentreffen tegen Vorst. Gespannen zenuwen, veel volk, ambiance op een ondergeregend terrein. Alles was aanwezig voor het nodige spektakel.

Excelsior ging het best van start, VV was meteen gewaarschuwd. Maar langzamerhand kregen de bezoekers de bovenhand en op het kwartier kwam er een voorzet van Angelo Convalle op rechts. Topscorer Jarne Nevelsteen prikte de 0-1 binnen.

VV Laakdal had nu het meeste balbezit, Excelsior kon slechts af en toe tegenprikken via Verhaert en Smolders.  Op het halfuur weer een mooie VV Laakdal-actie via Tuur Van Doren, de bal kwam tot bij Ruben Van Bael en die kopte keihard in de korte hoek op de thuisdoelman.

Kans op 0-2 weg, maar dan was Vorst weer gevaarlijk op de tegenaanval. Het werd ei zo na 1-1 met een trap van Verhaert op de paal. De 0-1 was ook meteen de ruststand.

Alle kelen werden nog eens goed gesmeerd, de supporters verbroederden en er werd veel gelachen. De sfeer was opperbest en zeker niet vijandig bij deze derby.

In de tweede helft probeerde Vorst zijn voet naast de bezoekers te zetten, maar het was Nihat Gokbak die van ver de thuisdoelman een tweede keer versloeg. 0-2 en de bezoekers op rozen. Vorst probeerde wel aan te dringen, maar VV speelde sterk en achteraan kwam men moeilijk door de ijzeren defensie met Roels, Van Roie, Rauh, Vansant en sluitstuk Mensch.

Eén keer moest Mensch zich onderscheiden met een knappe parade op een schot van Smolders. Na de paaltrap van Verhaert, de beste kans voor Vorst.

Maar in de 66ste minuut ging Verhaert diep en trok Van Roie aan de noodrem. Rood voor Van Roie en VV Laakdal nog met 10. VV Laakdal verdedigde  toch keurig de voorsprong en bracht als orgelpunt de 18-jarige Kieran Dams nog in, in de plaats van de ook al 18-jarige Tuur Van Doren, die moegestreden het terrein verliet.

Een vervanging die nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Geen 3 minuten op het terrein of Kieran trapte van op 40m met een boogbal de 0-3 binnen. Twee minuten later kwam diezelfde Kieran in botsing en moest alweer van het terrein met een open hoofdwonde. In-scoren-out… Dat waren alvast zijn 5 minutes of fame.

2 minuten voor tijd kon Vorst alsnog de 1-3 maken, maar dit was enkel nog voor de statistieken, want de wedstrijd was gespeeld.  VV Laakdal pakte na Netezonen nu ook de scalp van Excelsior Vorst en is hiermee meer dan ooit….de “ploeg van ’t stad” !

Doelpunten : 15′ Jarne Nevelsteen, 0-1     77′ Nihat Gokbak, 0-2     83′ Kieran Dams, 0-3     88′ Paesen, 1-3

Conclusie : Mooie derbywinst ! Aangename en spannende match, heel faire match ook en een prima spelleiding, toffe verbroederingen tussen supporters, veel bier (en andere dranken…), discobar, het zat er allemaal in. Het feest duurde nog lang, en vooral VV Laakdal mocht fier zijn op deze knappe prestatie. VV staat alleen 2de, een topprestatie op zich, met deze jonge en talentvolle groep. Keep on going guys !