NETEZONEN ENIGE LAAKDALSE WINNAAR

Geloof het of niet, maar Netezonen uit Eindhout was de beste Laakdalse ploeg op de 14de speeldag in 3C.

sized_DSC_0196Netezonen ging frankweg winnen bij Bouwel, met 0-3 liefst en trok daarmee een streep onder een ellendig reeksje. Het was hun derde zege in dit kampioenschap. Netezonen bereikt met deze overwinning de fel beoogde 12 ptn en zit daarmee op slag in het kielzog van Pulle, Oostmalle en Herenthout. Hopelijk wordt deze zege een herstart van het seizoen voor de blauwwitten.

De grote verliezer van deze speeldag werd Excelsior Vorst. Vorst is de ploeg van klinkende uitslagen. Verliezen en winnen doen ze meestal met sprekende cijfers. Het 4-0-verlies bij leider Zandhovense was er weer zo eentje. Zandhoven is niet voor niets de beste ploeg uit de reeks. Ze stoomt in sneltreinvaart op naar de titel. Vorst houdt, ondanks dit verlies, zijn promotiekansen gaaf omdat dorpsrivaal VV Laakdal niet verder geraakte dan een draw.

VV Laakdal kwam zondag thuis weg met een schamel 1-1 gelijkspel. Genoeg om in het klassement met 1 punt verschil afstand te nemen van Excelsior .

Excelsior ligt er nu al op gebrand om de heenronde zondag in tweede positie af te sluiten, maar dan moet de dorpsderby thuis tegen VV gewonnen worden.

Buur Blauberg speelde gelijk bij Pulle, maar blijft met 5 ptn laatste in de stand.

Marnix keek naar de …

14de competitiematch : VV Laakdal – Noordstar : 1-1

VV Laakdal ging voluit van start en Jarne Nevelsteen kwam meteen tot een eerste kans, maar besloot tot 2x toe op de doelman. Vijf minuten later nam Jarne de bal vol op de slof, de paal bracht redding. In de 27ste minuut was het dan toch raak. Jarne ging solo op rechts richting doel, zette twee man in de wind en besloot overhoeks via binnenkant paal in doel. 1-0, zeer verdiend.

VV was de betere ploeg en startte de tweede helft ook goed. Al in de 1ste minuut was er een kans op de 2-0, maar de keeper redde. Aan de overkant een hoekschop en de bezoekers schoten meteen raak, 1-1.

Van dan af kantelde de match en verliep ze evenwichtiger. Beide teams kozen nu voluit voor de aanval en kansen kwamen er bij de vleet. Het was een goede en boeiende match, aangenaam voor de supporters, stresserend voor hartlijders.
Het bleef bij 1-1, maar over de ganse match gezien was de thuisploeg de betere ploeg. In de tweede helft kon ook Noordstar  zijn voet naast de thuisploeg zetten.

Doelpunten : 27′ Jarne Nevelsteen, 1-0     49′ Noordstar, 1-1

Conclusie : Aangename partij met goed, spannend en aanvallend voetbal. Op punten verdiende de thuisploeg wel iets meer…