‘JAARBOEK X 2019 VAN LAAKDAL’

Woensdag 31 oktober wordt het Davidsfonds 70 jaar jong. Toeval of niet, maar op dezelfde dag opent de boekenbeurs, het paradepaardje van DF, ook voor de 50ste keer zijn deuren.

IMG_1446En … komt er ook een boek uit over de geschiedenis van het Davidsfonds, van Veerle tot Laakdal : het tiende ‘Jaarboek van Laakdal’. Andermaal een creatie van Ludo Helsen, ere gedeputeerde van de provincie Antwerpen en ere burgemeester van Veerle en Laakdal.

Het ‘Jaarboek X 2019 van Laakdal’ behandelt in 112 pagina’s woord en beeld de geschiedenis van het Davidsfonds, eerst in Veerle, later voor Eindhout, Varendonk, Veerle, Vorst. Het werk wordt uitgegeven door Davidsfonds Laakdal en de Vrienden van het museum.

In het boek zijn ook de biografieën opgenomen van de erevoorzitters Clément Dupré, Staf Peeters, Gust Renders, René Bloemmen en Pros Rens. De huidige voorzitter is Theo Winters.

Het boek kost € 20 en wordt reeds op de boekenbeurs te koop aangeboden.

Davidsfonds anno 2018/2019 staat voor ‘cultuur beleef je samen’. Een wel doordachte slogan voor de laagdrempelige activiteiten van een gedreven ploeg. Het programma van nu tot 6 juni mag best gezien worden. Diverse voordrachten en bezoeken allerlei bieden voor elk wat wils op de vrij druk bezette activiteitenkalender.

Ludo Helsen, schrijver van het ‘Jaarboek X 2019 van Laakdal’ dat de volledige geschiedenis van het Davidsfonds in Veerle en Laakdal omvat, doet woensdagavond de presentatie van ’70 jaar Davidsfonds Laakdal’. Hij vertelt er alles van.

Andere redenaars zijn Peter Dewilde, algemeen voorzitter Davidsfonds en Gerda Broeckx, schepen van cultuur Laakdal. Het koor van de familie Vercammen zorgt voor de muzikale omlijsting.