ABDIJTAFELS AVERBODE

Rikolto (Vredeseilanden) en Abdij Averbode stellen voor:

de abdijtafels van Averbode

sized_P1050894

Vanaf einde september starten de Abdij van Averbode en Rikolto (Vredeseilanden) met een bijzondere samenwerking.

Op zaterdag 29  september wordt het project ‘de abdijtafels’ voorgesteld tijdens het allereerste Rikolto Café.

Met de Rikolto-cafés wil Rikolto oa bijzondere acties en actievoerders in de kijker zetten. Het allereerste Rikolto-café staat daarom in het teken van de “abdijtafels”.

De ambachtelijk gemaakte tafels weerspiegelen de sfeer en schoonheid van de Abdij van Averbode. Ze worden gemaakt door de sociale economie bedrijven Alito en De Brug. De tafels worden verkocht ten voordele van Rikolto. Met de netto-opbrengst worden de projecten van Rikolto ondersteund.

“Abt Marc Fierens en Rikolto-directeur Jan Wyckaert zullen persoonlijk het project inleiden via een warm gesprek… aan tafel,”  aldus Filip Cuypers van Rikolto.

De Abdij van Averbode kent een rijke traditie in het ondersteunen van sociale projecten én in de zorg voor voedsel en landbouw. Net dé thema’s waarvan Rikolto (Vredeseilanden) door de jaren heen een specialiteit heeft gemaakt. Abt Marc Fierens (Averbode): “De abdij herbergde eeuwenlang een hoeve, brouwerij, bakkerij, kaasmakerij. De gemeenschap bracht wijngaarden, velden, visvijvers en boomgaarden in cultuur. Die traditie wordt vandaag verdergezet met de vernieuwde abdijhoeve en dienstgebouwen.”

We nodigen U graag uit op ons Rikolto-café. Wilt u graag een interview of meer weten over deze samenwerking tussen de abdij en Rikolto? EH Eric Seghers (Averbode) of regionaal coördinator, Filip Cuypers (Rikolto), staan u graag te woord tijdens het Rikolto café of op voorhand.

 

Contact:

Filip Cuypers, Filip.cuypers@rikolto.org, 0485 57 54 66

Eric seghers, e.seghers@abdijaverbode.be,0498 525 903

Programma en info: www.rikolto.be/averbode

 averbode-fotos

Locatie:

Rikolto Café Averbode

Zaterdag 29 september 2018, ts 19u en 21u

Het Moment, Herseltsebaan 2, 3271 Averbode (belevingscentrum aan de abdij van Averbode).