Moet er nog stof zijn ?

‘De Bosloop’ in Gerhagen (Tesslo)

Er zijn zekerheden in het leven : de laatste zondag van juli strijden honderden lopers op 3 hoofdafstanden voor de eer in de bossen van Gerhagen. Ook al was deze voormiddag de temperatuur minder drukkend, de hitte van de voorbije week had bij een aantal lopers blijkbaar het enthousiasme om deel te nemen wat getemperd. Minder deelnemers dan vorig jaar, maar de kwaliteit was zeker niet minder dan de voorbije jaren.

Het feit dat Jo Theys van Brasserie “De Bosrand” zijn fluogroene troepen in stelling blijft brengen ook al is de Horeca-Wisselbeker afgeschaft, is op dat vlak zeker een katalysator. Het geheel werd in duo gepresenteerd door de toppers Rik Donders en – o wat een heerlijk weerzien – Marcel Boons.

sized_DSC_0150Bij de G-lopers stond er maar één man aan de start, maar wat voor één…. Ruben Brockhoven, in zijn eigen categorie Belgisch goud op de 1500m en zilver op de 800m waard, legde de 1200 m af in 4’35”. Hij maakte weinig stof in zijn eentje, maar heel wat geoefende lopers zullen blij zijn dat ze niet tegen hem moesten kampen.

Daarna kwamen de massale starts op de 4km, de 8,4km en de 13,8 km aan de beurt. Telkens verdween de meute met veel geweld in een grote stofwolk het bos in. De stofontwikkeling was zo groot dat de lopers in de buik van het peloton al na minder dan één km door een intens dorstgevoel werden overvallen. Maar ze beten door, ieder op zijn niveau.

Op de 4 km ging de zege naar stylist Thomas Helsen vóór zijn Bosrand-MaesSqm ploegmaat Kjell Pluquet die met zijn enorme foulée last had in het losse zand. Steffan-van-de-Ren-Vanderlinden doorbrak met een sterk slotoffensief de hegemonie van “De Bosrand” door Chris Wouters naar 4de stek te verwijzen.

Bij de dames ging gewezen prof Sigrid Vandenbempt Liesbeth Monsecour vooraf.  Anja Peeters die met haar haas/echtgenoot Ronny aan haar zij terug beter begint te draaien, werd 3de.

Chiel Poffé won voor De Bosrand de 8,4km en klopte zijn DCLA-ploegmaat Davy Segers met-lezen en schrijven-1 seconde. Gewezen tweevoudig winnaar van de 8 km op De Bosloop Sven Kerremans, ook in Bosrand-plunje, bleef, ondanks zichtbaar aan wat meer scherpte toe, druk zetten op zijn Bosrand-teammaat Hans Vanden Bempt zodat de strijd voor de 3de podiumplek lang onbeslist leek. Uiteindelijk haalde Hans dat laken naar zich toe.

Bij de dames won Sarah Moermans. Sabine Van De Gaer (zus van de beer van Zichem?) werd 2e, Liesbet Keimes 3e.

Lander Vanderspikken trok op het koninginnenummer de eerste kilometers zo hard van leer dat het vijftal aan de leiding (met Convents, Vermeiren, Schroven en Beckers) explodeerde. Het eerste slachtoffer van Landers grinta was zijn Bosrand/Looise-maatje Steven Vermeiren die op de top van de eerste helling tegen een achterstand van 50m aankeek. Steven kon echter met een blitz-afdaling de kopgroep vervoegen.

sized_DSC_0444Toen Ronald Beckers zijn troeven op tafel gooide, bewees Vermeiren dat hij een echte “die-hard” is en was hij de laatste die plooide. Timothy Convents, de andere Bosrand-loper flankeerde samen met Steven Vermeiren winnaar Beckers. Vanderspikken (Bosrand/MaesSQM) werd luttele seconden na Convents 4de. Marathonman Vincent Nardozza  kon Geert Schroven, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de kopgroep, nog kloppen en werd 5de. Slotsom : 6 Bosrand-lopers in de top tien op de 13,8km!

Bij de dames liep Klaartje Kennes (Bosrand/MaesSQM), bezig aan een sterke come-back,  naar een 20e plaats algemeen en, uiteraard, een klinkende zege bij de dames. Sterke beren als regionale loper Tom Saenen moest het tegen deze superlady afleggen. Een andere sterke madame, Katleen Boeckx (Bosrand/GS Running/Looise) liep, op behoorlijke afstand weliswaar, naar de 2e stek. Ze had slechts een zucht meer dan 1u nodig voor de grote bosronde. Wie zich geroepen voelt…. Martine Meersman werd een kleine minuut later 3e.

Tevreden gezichten alom en elke prestatie, snel of iets minder snel, werd achteraf grondig gewikt, gewogen en geanalyseerd in één van de talrijke lokale horecazaken bij een natje en een droogje. Waarschijnlijk werden er her en der, al dan niet geïnspireerd door enig gerstenat, al plannen gesmeed om het volgend jaar nog beter te doen.

sized_DSC_0423 sized_DSC_0342

Dit voorbeeldig verslag kwam van onze man in de wedstrijd Fonz Kerremans.

Voor veel meer foto’s bezoek je vanaf nu best ‘Facebook Ludo Vervloet’