NYX FESTIVAL STRIKT … GUY MORTIER

Meerhout klaar voor nieuw festival

AFFICHE NYX-festival-1Zaterdag 30 juni vindt voor het eerst het NYX-festival in Meerhout plaats. Op de affiche prijken o.a. groepen als ‘The Sedan Vault’ en ‘Jackie Jam’. De presentatie is in handen van tv-icoon en Humo-boegbeeld Guy Mortier.

Twee maanden geleden stelden enkele Meerhoutse jongeren een gloednieuw festival voor.

Het NYX-festival, genoemd naar NYX, de Godin van de nacht, richt zich zowel tot liefhebbers van rockmuziek als fans van Indie en Funk. De jongeren dromen van een standvastig, gezond groeiend en vooral fantastisch muzikaal feest dat iedereen, van jong tot oud aantrekt.

Eén van de opvallendste namen op de affiche is zonder twijfel Chackie Jam. De groep werd begin dit jaar nog gekozen als één van de winnaars van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Een andere grote naam is dan weer The Sedan Vault. Deze Belgische rockband stond in 2013 nog op Pukkelpop.

Opvallend is ook de presentatie van het festival. Deze zal in handen zijn van Jef Hens, een beginnend stand-up comedian uit Meerhout. Later op de avond wordt hij afgelost door niemand minder dan tv-icoon Guy Mortier. Naast zijn werk als hoofdredacteur bij Humo presenteerde Mortier jarenlang het festival Torhout-Werchter. De jongeren van NYX zijn dan ook ontzettend trots om op hun allereerste editie zo een grote naam te kunnen strikken.

Verder is het festival ook een ode aan de Kempen. Zo is er Lili Grace, twee zusjes uit Ham, maar o.a. ook de Boerenzonen op Speed met twee bandleden uit Meerhout.

Buiten de Mainstage is er ook een DJ stage waar o.a. Jules X en Joyful Noise de avond zullen afsluiten met een stomende dj-set.

Het festival zal plaatsvinden zaterdag 30 juni van 12:00 uur tot 04:00 uur. Dit alles zal gebeuren in een weide ter hoogte van Gebergte 25.

Kaarten kosten in voorverkoop 12 euro. Aan de kassa 16 euro. Er zal ook een gratis camping ter beschikking zijn.

Voor wie zin heeft in een feestje met de Godin van de nacht; de volledige affiche en verdere informatie is terug te vinden via Facebook of via de website: www.nyxfestival.be