WAAROM U ZATERDAG EN ZONDAG NAAR “NOOIT VOLLEERD” MOET

Straks zijn we aan het tweede weekend van juni toe . Morgen zaterdag  9 en overmorgen zondag 10 worden de terreinen van VV Laakdal aan de Rauwstraat traditiegetrouw weer ingenomen door de boogschutters van het naburige Groot Vorst . Mannen en vrouwen van Nooit Volleerd houden hier een competitieweekend. Ook de gehandicapte clubleden  schieten over meestal kleinere afstanden.

Wie het nog nooit meemaakte, raden we dringend aan om eens een kijkje te komen nemen. Het kost niets en je zal zeker onder de indruk komen van het bonte gebeuren.  Naar ettelijke pelotons boogschutters kijken die op een lange rij rustig hun gesofisticeerde tuigen in schietpositie brengen , doet  je onwillekeurig denken aan de straffe middeleeuwse verhalen uit je geschiedenisboekjes  van weleer.  Zeker wanneer de pijlen haast gelijktijdig door de lucht gejaagd worden op zoek naar hun doelen.  Een lange file ongekookte spaghetti.  Die doelen bevinden zich tussen de 90 en 20 m. Naarmate de dag vordert, worden de afstanden kleiner.

De arme armen, weetje wel. Men moet goed getraind zijn om aan dergelijke competities mee te doen. Aan het einde van de zaterdag vragen de armen immers naar rust om zondagmorgen weer fris aan dag twee van alweer eenzelfde schieting te beginnen.

Niet dat er erg veel gerust wordt in die nacht van zaterdag op zondag. Wel veel bijgepraat onder (hopelijk) de open lucht terwijl de kelen gesmeerd worden. Een deel van elk clubleven waar ook ter wereld.

Jaarlijks komen wij kijken naar onze intussen vrienden geworden gehandicapten.  Yves kon geen pijl meer trekken met de armen, dus deed hij het met zijn tanden. Yves overleed onlangs. Andere jongens zijn blind. Uitgesloten voor competitie, denk je dan.  Een volledig blinde jongeman uit Brugge liet in zijn tuin een doelengang bouwen. Binnen de rij opstaande planken (zoals vroeger bij Belleman) schiet hij niet alleen zijn dagelijkse pijlen af op het doel aan het eind van de gang, maar gaat ze na afloop ook nog verzamelen. Nog nooit deed hij er eentje verloren.

“Nooit volleerd” , voor één keer naar de Rauwstraat in Veerle komen en kijken. We zien u daar.

sized_DSC_0093 sized_DSC_0095 sized_DSC_0086 sized_DSC_0088