Hans De Booij laat Buurthuis vollopen

Zaterdagavond 17 maart was het Buurthuis in Veerle-Heide weer goed volgelopen voor de twaalfde editie van de Laakdalse Kleinkunstavond .  Een organisatie van de Laakdalse vereniging Wakkerdal . 

HDB2Een avond rustig genieten van het betere Nederlandstalige werk is al jaren een succesrecept .  Hans De Booij , bij het grote publiek bekend van hits als “Annabel” , “Ik hou van alle vrouwen” en “Een vrouw zoals jij” , nam het aandachtige publiek een avond mee op reis .

We leerden zijn eerste herinneringen aan Johan Cruyff kennen , gingen met hem mee op vakantie in “Aruba Bariba” en namen samen met deze gevoelige man op intieme manier afscheid van zijn moeder .  Meermaals kwam zijn bezorgdheid voor de natuur omwille van de gaswinning in Nederland aan bod .  Verhalen van mensen zoals Tommy , die zijn huis ziet verdwijnen , maken steeds indruk .

HDB3 HDB1-1

Hans De Booij is echter meer dan een halve Belg .  Hij eert Bobbejaan Schoepen en Wannes Van de Velde met “Lichtjes van de Schelde” en bezingt Antwerpen alsof het zijn eigenste geboortedorp is . Innemend was zijn versie van Shaffy’s “We zullen doorgaan” .  Dat hoopte ook het publiek maar rond 22u ging de blok er op .  Iedereen genoot nog even na bij een streekbiertje en keerde dan voldaan huiswaarts .  Vaak met de vraag in het achterhoofd “Wie wordt de centrale gast op de Kleinkunstavond in 2019 ?”.

Tekst : Paul Mondelaers     Foto’s : Caroline Janssens